Rejseforedrag: Roadtrip gennem det nordlige Argentina

Naturen i det nordlige Argentina er storslået og slår benene væk under en. Oplev det selv i dette rejseforedrag, som er et spændende roadtrip fra øst til vest.

Rejsen ad Nordargentinas veje starter ved Iguazús fugtige regnskovsstier og frådende vandfald, som er på UNESCOs verdensarvliste. Herefter kommer du med ud blandt kaiman-alligatorer, kapivarer og marskhjorte i Sydamerikas næststørste vådområde i nationalparken Iberá.

Vi kører videre mod vest, næsten over til grænsen til Chile og Bolivia. Her i Jujuy-provinsen byder Andesbjergene på fabelagtige, flerfarvede bjerglandskaber og historiske spor fra inkaernes tid. Og der er både kæmpekaktusser og græssende lamaer i landskabet – og lamakød på spisekortet.

Klik på billederne for at se dem i større format

 

Oplev Salinas Grandes, den kæmpestore saltsletten, som for en nordbo næsten ligner en enorm frossen sø – og hvor man også skal passe på ikke at få en våd sok. Kom med til Cafayate, vindistriktet, som står i skyggen af sin verdenskendte ’storebror’ Mendoza, men som byder på lige så velsmagende vine.

Du får også brikker af den argentinske historie, når vi besøger ruinerne af en af jesuitternes missionsstationer fra 1600-tallet – i dag er de UNESCO-verdensarv. Eller når vi kigger forbi byen San Miguel de Tucumán, hvor Argentina i 1816 erklærede sin uafhængighed af Spanien.

Rejseforedraget fra det nordlige Argentina består af massevis af fotos i høj kvalitet, rejsetips, fakta og gode historier om mennesker og oplevelser.

Siden decem­ber 2016 har Bente Hoffmann sammenlagt rejst i Argentina i 5 måneder (seneste rejse var i november 2022).

 

Videre herfra …