Kategorier
Argentina Gratis oplevelser Oplevelser

5 tip til gratis og billige oplevelser i Buenos Aires

dsc_1108

Buenos Aires er ikke en billig by at opholde sig i. Men rejsebudgettet kan strækkes noget længere, hvis du går efter de gratis og meget billige oplevelser. Jeg har afprøvet nogen af dem den seneste uges tid, så her får du 5 tip til budget-Buenos Aires.

Gratis oplevelser i Buenos Aires

Cementerio de la Recoleta

dsc_1172

Recoleta-kirkegården er en af top-attraktionerne for besøgende i Buenos Aires. Og den er ganske gratis at besøge. Det er en fascinerende ‘by’ for døde med velanlagte gader og stræder omkranset af mausoleer, det ene mere overdådigt end det andet. De, der er begravet på Cementerio de la Recoleta, var alle rige, indflydelsesrige eller berømte, da de var i live – og den historie fortæller deres mausoleer også. Angiveligt har Recoleta-kirkegården Buenos Aires’ højste kvadratmeterpris, og der er venteliste på at få en plads her.

Sådan finder du Evitas grav på Cementerio de la Recoleta
Og så er der det, som alle turister spørger om: hvor er Evitas grav? Eva Perón er ubetinget Recoletas største stjerne, men hendes sidste hvilested er blandt de mere ydmyg masouleer.

dsc_1149

Sådan finder du Evitas grav: Gå ligeud fra indgangen og frem til statuen på en lille plads (statuen forestiller Jesus som gammel!?). Drej 90 grader til venstre og gå lige ud, indtil du ikke kan komme længere pga. et mausoleum. Gå højre om mausoleet og drej til højre ad den brede ‘gade’. Ved den tredje ‘sidegade’ på venstre hånd ser du garanteret flere mennesker end alle andre steder på kirkegården. For Evitas grav er i hendes fars (Juan Duarte) familiemausoleum halvvejs nede ad den smalle ‘sidegade’.

Hvis du vil have alle de gode historier om Recoletas ‘beboere’ med, kan du betale for at gå med på en guidet rundtur. Jeg prøvede denne her tur på engelsk, og den var de 150 pesos (ca. 66 dkr.) værd.

Cementerio de la Recoletas hjemmeside (kun på spansk)

Se argentinske og internationale kunstnere på MNBA

dsc_1737

Museo Nacional de Bellas Artes (MNBA) har den største offentlige kunstsamling i Latinamerika, og det er gratis at besøge den. Jeg vidste meget lidt om argentinsk kunst (okay, slet ikke noget), da jeg ankom til Buenos Aires. Men det fik et besøg på MNBA, hvor verdens mest værdifulde samling af argentinsk kunst er, rettet op på. Der er en del infotekst på engelsk på museet, men alle skilte ved værkerne er på spansk.

Eduardo Schiaffino: Reposo, 1889
Eduardo Schiaffino: Reposo, 1889

Museo Nacional de Bellas Artes har også en imponerende samling af europæisk kunst fra 1800- og 1900-tallet, angiveligt regionens vigtigste samling. Her er blandt andet en hel sal fuld af Rodins skulpturer, som jeg holder meget af. Og der er værker af bl.a. Degar, Picasso, Van Gogh og Toulouse-Lautrec. Holder du bare den mindste smule af kunst, så snyd ikke dig selv for et gratis besøg på MNBA.

Museo Nacional de Bellas Artes’ (MNBA) hjemmeside

Feria de San Telmo

dsc_1525

Feria de San Telmo, San Telmo-markedet, finder sted hver eneste søndag fra kl. 10-18. Det er på gaden Defensa, som er ca. 1 kilometer lang og løber fra Plaza de Mayo til Avenida San Juan. Markedet strækker sig gennem hele den forholdsvis smalle gade og du finder boder med kunsthåndværk, håndarbejde, billedkunst, T-shirts, souvenirs og meget mere. På Plaza Dorrego er der især antikviteter (og andre gamle ting) til salg.

Jeg har skrevet mere om Feria de San Telmo her

Billige oplevelser i Buenos Aires

Gå på tur med Free Walks Buenos Aires

dsc_1695
Fernando fortæller på en Free Walks Buenos Aires-tur

Konceptet med free walking tours, gratis byvandringer, findes over store dele af verden. Jeg har prøvet det i mange europæiske storbyer og endda også i Myanmars største by, Yangon – og jeg er aldrig blevet skuffet.

Guiderne på disse walking tours er oftest gode fortællere, og de fortæller med større personlighed og flere skæve detaljer end de fleste officielle turguider. Fernando var ingen undtagelse. Forleden gik jeg med på hans Walking Through Recoleta Tour (Recoleta er ikke kun kirkegården (se herover) men et helt kvarter). Turen tog 4 timer og var smækfyldt med informationer, argentinsk historie og sjove anekdoter. Og så er turene også altid en god lejlighed til at tale med andre rejsende (en af mine yndlingsfornøjelser 😉 ).

En tur koster det, man selv kan eller vil give i drikkepenge for den. For tanken er, at alle skal kunne deltage. Jeg var tilfreds, så jeg gav Fernando 100 pesos (ca. 44 dkr.).

Free Walks Buenos Aires’ hjemmeside

Tag på MALBA om onsdagen

dsc_1815

Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (MALBA) halverer hver onsdag sin entrépris til 50 pesos (ca. 22 dkr.). Museet er afgjort et besøg værd, hvis du er varm på at se mere latinamerikansk kunst. Og museumsbygningen i sig selv er det halve besøg værd.

dsc_1828
Antonio Berni: Manifestación, 1934

Da jeg var på besøg, var der en stor udstilling af brasiliansk kunst (som jeg heller ikke vidste meget om på forhånd). MALBAs samling af latinamerikansk kunst inkluderer bl.a. værker af argentinske Xul Solar og Antionio Berni (som jeg nu har lært at kende) og et enkelt af mexikanske Frida Kahlos fine malerier.

Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires’ hjemmeside

 

God fornøjelse med de gratis og billige oplevelser i Buenos Aires!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.