Kategorier
Argentina Oplevelser

Søndagstur til Feria de San Telmo

121216

Af mine 3 ½ uge i Argentina har jeg kun én enkelt søndag i Buenos Aires, og det var i går. Så jeg var slet ikke i tvivl om, hvad dagen skulle bruges på: et besøg på Feria de San Telmo, San Telmo-markedet.

Bugnende boder på Feria de San Telmo
Feria de San Telmo finder sted hver eneste søndag fra kl. 10-18. Den forholdsvis smalle gade Defensa bliver spærret for trafik og op skyder myriader af boder med kunsthåndværk, håndarbejde, billedkunst, T-shirts, souvenirs og meget mere.

Defensa er ca. 1 kilometer lang og løber fra Plaza de Mayo til Avenida San Juan, og markedet strækker sig gennem hele gaden. Og ned ad sidegader og pladser på vejen. På Plaza Dorrego er der især antikviteter (og andre gamle ting) til salg. Markedet er en overvældende og farverig oplevelse – og man føler sig bestemt ikke ensom undervejs. For Feria de San Telmo myldrer med både lokale og turister på udkig efter et godt køb.

Tango og jazz mellem boderne – gratis underholdning
Jeg slog også et slag forbi den gamle markedshal Mercado de San Telmo. Markedsbygningen er fra 1897 og skabt af den sammen italienskfødte arkitekt, som har anlagt den berømte kirkegård Cementerio de la Recoleta. I Mercado de San Telmo er både små butikker med antikviteter (og andre gamle ting) og et område med dagligvareboder.

Klik på billederne for at se dem i større format

Det, der næsten var bedre på Feria de San Telmo end alle de mange mulige og umulige ting til salg (der er alligevel ikke meget plads i overskud til indkøb i min duffelbag 😉 ), var de mange optrædende på gaden. Det var en fornøjelse at stoppe op og nyde jazz og tango, dukketeater og skønsang og andre kreative indslag. Kan du lide, hvad du ser og hører, så giv de optrædende nogle pesos som tak for underholdningen.

På sådan en decemberdag som i går bagte solen ned mellem husene, og jeg er sikker på, at en hat er en god idé, hvis du har det hårdt med varme. Husk også at drikke godt med vand – og suppler måske med et glas appelsinsaft, som bliver presset, mens du venter. Jeg gav 25 pesos (ca. 11 dkr.) for min appelsinsaft i en mikroskopisk bod (men længere nede ad gaden forlangte de 45 pesos).

Subte (metroen) kører lige til Feria de San Telmo
Subte-linjerne (metro) A, D og E har stationer på og omkring Plaza de Mayo, og herfra er der kun få minutters gang til Defensa. Så det er ganske let at komme til Feria de San Telmo – en oplevelse, du ikke bør snyde dig selv for, hvis du er i Buenos Aires en søndag.

 

Bonusinfo
Vil du også have en historisk oplevelse i San Telmo (ud over at kigge på bydelens gamle huse), så prøv at besøge El Zanjón de Granados. Her kommer du på besøg i et smukt restaureret hus fra 1830’erne. Og under huset kan du opleve de gamle tunneler, som ledte vand gennem Buenos Aires i 1700-tallet.
Få mere information på El Zanjóns hjemmeside

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.