Indlæg med sponsoreret indhold
Jeg har gennem et stykke tid haft en udfordring med dagrygsække, især når jeg også vil bruge min dagrygsæk som håndbagage på rejser. Den udfordring tilbød Backpackerlife at hjælpe mig med. Som en del af mit samarbejde med backpacker-webshoppen har jeg valgt en dagrygsæk fra deres sortiment for at teste og anmelde den. Det er den anmeldelse, du får her.
Jeg fotograferer rigtig meget – det har du måske bemærket 😉 Men jeg gider ikke at rejse rundt med en fototaske men vil have kamera og ekstra objektiv i håndbagagen. Jeg vil nemlig også gerne rejse så let som muligt og med så få stykker bagage som muligt. Og fordi jeg vil rejse let, skal min håndbagage, som på længere rejser altid er en rygsæk, kunne forvandles til dagrygsæk eller daypack, når jeg er på destinationen. Den skal kort sagt fungere som 2-i-1.
Jeg er allerede den heldige ejer af 2 dagrygsække, en på 18 l og en på 30 l. Men der er lige det problem, at den ene er for lille og den anden for stor, når jeg rejser. Hverdagsbrug er en anden historie. Dér kan de 18 l klare det meste.
Da jeg skulle vælge en daypack fra Backpackerlifes sortiment, var jeg derfor meget fokuseret på størrelsen. Og valget faldt på en Flux 22 fra Vango.
Beskrivelse af Flux 22 fra Vango
Flux 22-dagrygsækkens 22 liter er fordelt på et stort rum med computerlomme (men ingen tablet-lomme) og nøgleholder. Et mindre rum med 2 små mesh-lommer samt en lille lynlåslomme på fronten. Desuden er der sidelommer til vandflaske m.m. Rygsækken er lavet af ekstra stærk polyester; polyester, der er 3 gange så holdbart som det polyester, der normalt bruges til rygsække.
Specifikationer på Flux 22 fra Vango
- Kapacitet: 22 liter
- Dimensioner: 49 x 30 x 23 cm
- Vægt: 640 gram
- Airmesh polstret ryg-system
- Airmesh justerbare skulderstropper
- Lomme på front
- Mesh sidelommer
Fra backpackerlife.dk
Flux 22-dagrygsækken er fra det skotske firma Vango, som har lavet outdoorudstyr siden 1966. Dengang blev de fleste telte i Storbritannien importeret fra det europæiske fastland, og de telte passede ikke til det britisk vejr, så Vango begyndte at producere nogle, der gør. I dag laver Vango også meget andet outdoorudstyr, bl.a. rygsække.
Test af dagrygsækken som håndbagage
Der var desværre ingen forestående rejser på programmet, da jeg modtog Flux 22-dagrygsækken. Så dens håndbagagepotentiale til mine specifikke og fotorelaterede behov kunne ikke testes i praksis. Men jeg kunne simulere en rejsesituation (det er altså ret slemt at gøre, når man ikke skal rejse! 🙁 ).
Jeg satte følgende, realistiske scenarie op: En rejse for at besøge min datter, der bor i Buenos Aires. Sådan en rejse sniger sig let op i omegnen af 24 timer, fra jeg forlader mit hjem, og til jeg ankommer til mit bestemmelsessted i den argentinske hovedstad. Jeg har behov for ting i håndbagagen, der skal bruges undervejs, fx trøje, underholdning og oppustelig nakkepude. Men der skal også være plads til ting, som ikke kan komme i den indtjekkede bagage, fx mit kamera og ekstra objektiv og lommelygten med batterier i.
Jeg samlede alle de ting sammen, jeg ville medbringe som håndbagage på en rejse til Argentina. Du kan se dem på billedet herover (og så mangler der endda en checkin-bag med tandpasta, håndcreme, læbepomade og deodorant). Og så pakkede jeg rygsækken.
Det hele kunne være i Flux 22’eren. Men … jeg ville nødigt være rejst nogen steder hen med den, for den var så stopfyldt, at overblikket over indholdet forsvandt. Det hjalp at fjerne guidebogen, men ikke nok til at det var let at komme til alt. Pakketesten afslørede nemlig en anden ting: Der er for få indvendige rum og lommer i rygsækken til, at man kan organisere mange ting overskueligt. Selv med færre ting i ville jeg fravælge denne rygsæk som håndbagage. Der er fx ikke en lomme, hvor jeg trygt kan have mit pas, min pung og min smartphone, uden at jeg skal fiske rundt efter dem nede på bunden af fx computerlommen.
Det er selvfølgelig ikke rygsækkens skyld, at jeg partout skal have mit fotoudstyr i den. Men det var den udfordring, der skulle forsøges løst her. For sådan er virkeligheden, når jeg rejser: Der skal være plads til kamera og ekstra objektiv i håndbagagen – sammen med alt det andet.
På dagstur med daypacken
Men hvad kan Flux 22-dagrygsækken, når den ikke skal være en krævende kvindes håndbagage? Det har jeg selvfølgelig også testet, bl.a. på en tur ud for at opleve De Seks Glemte Kæmper.
På sådan en dagstur fungerer Flux 22 meget bedre for mig. Den har god plads til madpakke, ekstra trøje, cykellygter og det uundværlige kamera. Og yderlommerne på siden, hvor jeg kan have min vandflaske og let komme til den, er noget, jeg holder meget af ved en dagrygsæk. Men også på en dagstur savner jeg flere mindre rum og lommer indeni daypacken – for hvor skal min smartphone og pung være? En indvendig lynlåslomme ville have gjort mig glad.
Min konklusion: Flux 22 fra Vango er behagelig at have på og let at justere i remmene, så den sidder godt. Jeg er sikker på, at den airmesh-polstrede bagside vil give den lovede ventilation til ryggen. I mine tests har det bare ikke været varmt nok i vejret til, at den feature kom til sin ret.
Men Flux 22 har ikke løst min udfordring med og drøm om den ideelle håndbagage og dagrygsæk i én. Måske er mine krav for store, men et af problemerne er, at Flux 22 har for få rum og lommer. Det er også et irritationsmoment på dagsture og ved hverdagsbrug, for jeg mister let overblikket over rygsækkens indhold. Allermest savner jeg et indvendigt lynlåsrum, hvor jeg trygt kan opbevare værdier som fx smartphone.
Flux 22 er en god og meget solid dags- og hverdagsrygsæk til en fornuftig pris. Så har man et mindre behov end jeg for en rygsæk med velorganiseret indhold, tror jeg, man kan blive glad for den.
Jeg har fået Flux 22-dagrygsækken af Backpackerlife, men virksomheden har ikke haft indflydelse på indholdet i dette indlæg. Det er udelukkende min oplevelse og vurdering, der kommer til udtryk.
4 kommentarer til “Anmeldelse af dagrygsæk: Vango Flux 22”
Jeg har en Osprey tempest 25, som jeg tænker umiddelbart ville kunne passe godt til dig. Den har en indvendig netlomme, en lille clips til nøgler og en mindre lomme (som er overraskende rummelig) foroven til fx briller eller lignede. Jeg har været så glad for den på min tur! Måske den ville passe til dine behov? 🙂 Ellers har min mor også en Osprey Escapist, som har endnu mere rumopdeling. Den har hun også været ovenud lykkelig for 🙂
Tak for input, Tine 🙂 – jeg tror, du har ret i, at jeg skal op på 25 liter. Mine andre dagrygsække er fra Osprey, og de er suværene til det med de mange lommer og rum. Så det har jeg vænnet mig til – og holder af. Det er sikkert derfor, jeg ser mig sur på Flux 22’s manglende ekstra lommer 😉
Det virker som en fin sekk. Ikke så lenge siden jeg kjøpte meg en ny men skal notere meg denne for senere.
Hilsen Laila
Det er en fin rygsæk, Laila og, meget solid. Men lidt for lille til mine håndbagageønsker. Håber, det er en god rygsæk, du har købt dig 😉