Kategorier
Danmark Gratis oplevelser Udflugter fra København

På jagt efter De Seks Glemte Kæmper på Vestegnen

De skægge, skæve oplevelser ligger nogle gange lige rundt om hjørnet. Og nogle gange skal der ikke mere end en søndagsudflugt til at finde dem. Som nu i går, da jeg cyklede ud for at finde De Seks Glemte Kæmper, som er blevet en turistattraktion.

Sommeren var knap begyndt, dengang jeg fik lyst til at lokke min mand med på udflugt. Eller rettere på skulpturskattejagt på Vestegnen. Men så kom der alt muligt på tværs, så det gik hen og blev en oktobersøndag, før Niels og cyklede ud for at finde kunstneren Thomas Dambos De Seks Glemte Kæmper.

Vejret var ikke så godt i søndags som det, vi har været forvænt med dette efterår. Men vi holdt fast ved ideen om at opleve kæmperne på en cykeltur, så vi også kunne nyde efterårsfarverne, inden alle bladene dratter af træerne. Turen rundt fra den første til den sidste af træskulpturerne er omkring 30 km, men da vi også skulle hjemmefra og hen til nærmeste skulptur i Rødovre, fik vi en frisk søndagscykeltur på i alt ca. 45 km. Men så lod vi også S-toget fragte os og cyklerne hjem fra Høje Taastrup, da vi havde afsluttet skulpturskattejagten 😉

Kunstprojektet De Seks Glemte Kæmper eller The Six Forgotten Giants
De Seks Glemte Kæmper eller The Six Forgotten Giants er, siden de blev skabt i 2016, blevet et hit blandt både lokale og turister. Nok ikke mindst fordi de er imponerende, sjove og fotogene og dermed guf til Instagram m.m. Det var da også der, jeg havde fået øje på kæmperne og var blevet nysgerrig.

Og jo mere, jeg satte mig ind i kunstprojektet, jo mere gav det mig lysten til også at opleve de 6 skulpturer, som alle er lavet udelukkende af lokalt affaldstræ og andre genbrugsmaterialer. Skulpturerne er lavet med hjælp fra lokale frivillige, og så er de placeret på lidt hemmelige og smukke steder i naturen i Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup.

Ideen med projektet er nemlig, ifølge Thomas Dambos hjemmeside, at “bringe kunsten udenfor museets rammer, vise de mange smukke og oversete naturområder rundt på Københavns Vestegn og samtidig give en spændende og anderledes oplevelse.”

En turistattraktion på Københavns Vestegn
De glemte kæmper er nu ikke så glemte endda, kunne vi konstatere, da vi cyklede ud på kæmpejagt. For hver gang vi fandt en, var der talrige andre mennesker, der også havde fundet den. Især de 3 første kæmper i Rødovre, Hvidovre og Ishøj var meget velbesøgte. Både af danske børnefamilier og af turister, som også nysgerrigt studerede og fotograferede de skægge skabninger. Vi mødte rejsende, der talte både engelsk, fransk og spansk.

Mød Louis, Trine, Oscar, Tilde, Thomas og Teddy
Herunder kan du møde alle 6 kæmper, sådan som jeg så dem i går. Men måske skulle du også give dig selv og din familie en oplevelse, hvor I tager ud og kigger på en eller flere af dem. Det er helt gratis og ret skægt.

Sovende Louis.
Læs mere om Louis her
Bakketop Trine
Læs mere om Trine her
Oscar under broen
Læs mere om Oscar her
Lille Tilde
Læs mere om Tilde her
Thomas på bjerget
Læs mere om Thomas
Teddy Venlig
Læs mere om Teddy her

Det er sikkert endnu sjovere, hvis man har børn med. Men Niels og jeg havde nu også nogle ret fornøjelige timer, mens vi cyklede omkring og ledte efter kæmper. Og vi kom begge to steder hen, hvor vi aldrig nogensinde før i vores lange liv havde været – mens vi fik masser af motion og friske, røde kinder. Så er det da svært at ønske sig mere af en efterårssøndag!

Sådan finder du De Seks Glemte Kæmper eller The Six Forgotten Giants

Nej, jeg vil da ikke røbe placeringerne og ødelægge fornøjelsen for dig 🙂 Du skal jo på skulpturskattejagt efter kæmperne. Kortet her, som jeg har lånt på Thomas Dambos hjemmeside giver dig en oversigt over, hvor de gemmer sig.

Nå ja, og så kan jeg røbe, at du får mere detaljerede informationer, hvis du klikker på beskrivelserne af de enkelte kæmper. Du kan såmænd også finde den nøjagtige placering af alle De Seks Glemte Kæmper på både maps.me og Google maps. God skulpturskattejagten 😀

NB! Der er et kommet et indlæg mere på bloggen om nogen af Thomas Dambos nyere trolde/kæmper. Det kan du læse her
Lange Liv, Ivan Evigvår og lamaerne på Sydhavnstippen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.