Kategorier
Argentina Oplevelser

En broget sommeroplevelse i Pinamar i Argentina


Pinamar er en af badebyerne ved Costa Atlantica, den argentinske Atlanterhavskyst sydøst for Buenos Aires. Jeg drømte om dage her med sol og strand, men … tja … vejret kan man ikke altid stole på.

Jeg har et anstrengt forhold til den danske vinter (ja, det har du hørt før, hvis du plejer at læse med på bloggen 😉 ). Derfor er jeg også vild med at rejse steder hen, hvor det er sommer som fx nu i december. Og da jeg i disse uger besøger min datter i Buenos Aires her i sommertiden, var vi ikke længe om at blive enige om, at vi skulle et par dage til stranden og nyde sol og badeliv. Sådan er det nu ikke helt gået … men mere om det om lidt.

Strandliv ved Costa Atlantica i Argentina
Der ligger en lang række strand- og badebyer på Costa Atlantica, den argentinske Atlanterhavskyst sydøst for Buenos Aires. Og det er et superpopulært ferieområde for porteños (Buenos Aires’ indbyggere). Den største og kendeste by er Mar del Plata, Buenos Aires-provinsens næststørste by (med ca. ½ million indbyggere) og Argentinas største kystferieby. Jeg skulle dog ikke se mange fotos fra Mar del Plata for at fravælge byen som destination for en fredelig strandtur. For der er højhus efter højhus langs kysten og tætpakkede strande, som fik mig til at rejse børster bare ved synet.

Pinamar, byen hvor pinjetræerne har tæmmet sandet
I stedet valgte vi byen Pinamar. Pinamar skiller sig ud fra de andre argentinske kystbyer på 2 måder: Den er kunstigt skabt ved, at klitterne med flyvsk sand er forvandlet til skov hovedsagligt af pinjetræer. Deraf ‘pina’ i byens navn (og ‘mar’ er ‘hav’). Og Pinamar har en gennemdesignet byplan, som stammer helt tilbage fra 1943, hvor byen blev grundlagt.

Bykort over Pinamar

Mange af Pinamars veje er buede (se billede af bykort herover) og langs dem ligger parcelhuse med åbne haver, som giver et imødekommende indtryk. Pinamar er da også en af de foretrukne feriebyer for velstillede porteños – og har været det siden sin grundlæggelse.

Casa La Marejada, Bølgens hus, fra 1944. Det er det første sommerhus, som blev bygget i Pinamar.

Højhusene er dog også kommet til byen, som har i omegnen af 26.000 indbyggere. Men de fleste højhuse ligger i afstand fra kysten og mange langs byens hovedgade, Avenida Arquitecto Jorge Bunge (opkaldt efter arkitekten, der skabte Pinamars byplan i 40’erne), som løber fra hovedvejen Ruta Provincial 74 og ender ved havet.

Med bussen sydpå til badeferie
Pinamar var altså målet for Rebeccas og min minibadeferie med 4 overnatninger i et lille, ældre hotel 200 meter fra stranden. Så i onsdags steg vi på en bus ved Retiro-stationen i Buenos Aires og kørte omkring 350 km sydpå. Busturen tager mellem 4,5 og 6 timer afhængigt af stop undervejs – vi var med den hurtige bus.

Vi havde med stigende interesse holdt øje med vejrudsigten for Pinamar op til afrejsen. Og den var ikke helt opløftende. Onsdag og torsdag var fine, men fredag lød på heldagsregn og lørdag (i dag) så broget ud. Men vejrudsigter kan man jo ikke regne med, det ved enhver, blev vi ved med at fortælle hinanden. Den fortælling var nem at holde liv i, da vi ankom til Pinamar i højt solskin og 26-27 grader.

Jeg fandt søreme også et vægmaleri i Pinamar.

Torsdag kunne vi også holde den glade fane højt. For selv om det var letskyet nu og da og blæste en del, var det vejr til både at bade og slikke sol. Og aftenen var smuk, da solen var gået ned.

Er det her en vinterferie?
Men så var vores held også brugt op. Fredag bød godt nok ikke på heldagregn som forudsagt, men det nåede vist op på ¾-dagsregn. Og temperaturen kom ikke over de 18 grader, og vinden var kraftig.

Men vi er jo danskere og ikke nemme at skræmme med dårligt vejr 😉 Så når nu vi ikke kunne bade og slikke solskin, så ku’ vi da klæde os fornuftigt på og gå på fotosafari.

På Muelle de Pinamar, den farverige mole i Pinamar.
Under molen.

Blæser vi mon væk?
Men det skulle blive værre endnu! December og januar er de 2 måneder om året, hvor det regner mest i Pinamar – byen har i gennemsnit 10 regnvejrsdage i begge de måneder. Og gennemsnitsnedbøren i december er 119 mm. Vi har fået vores andel af de millimetre!

For regnen fortsatte i dag. Og blæsten tog til. Det har blæst 11 m/s i dag, og det var ikke spor behageligt, da vi alligevel slog et slag forbi stranden (men vi er jo danskere … osv. 😉 ).

Det er en dårlig dag i dag for dem, der lejer parasoller og liggestole ud!

Temperaturen kom ikke over 16 grader i dag, og jeg drømte hede drømme om vanter og tykkere tøj, end det jeg har med mig. For den kraftige vind ved Atlanterhavskysten gik gennem marv og ben, og alle, vi mødte i Pinamar i dag, så ud som om de hundefrøs.

Ikke lige en vinterplaget danskers drøm om en sommerstrandtur i Argentina.

Ærlig talt så var det ikke lige den her tur til stranden, hverken Rebecca eller jeg havde drømt om. Det har mindet mere om vinterferie end sommerferie. Men nu har vi oplevet Pinamar – og vi har været i vandet 😉 I morgen hopper vi på bussen retur til Buenos Aires. Og nej, det ser ikke ud til at vejret bliver væsentligt bedre de næste dage … og vejrudsigter er måske til at stole på.

2 kommentarer til “En broget sommeroplevelse i Pinamar i Argentina”

Ja, en ting er man ikke herre over når man rejser – vejret.
Jeg kan forestille mig at der er lækkert en varm, solrig dag.
Jeg må indrømme, at på billederne ligner det ikke en sommerferie men en vinterferie.

Tak for kigget.

/Annette

Tak fordi du kiggede forbi, Annette 😉
Nej, vejret har vi ikke styr på. Men du har helt ret, der er skam dejligt i Pinamar på en varm og solrig dag, dem nåede vi heldigvis at opleve 1,5 af 🙂

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.