Kategorier
Argentina Oplevelser Zoom ind

Street art i Palermo i Buenos Aires

Street art. Graffiti. Gadekunst. Kald det, hvad du vil. Jeg kan kun sige, at jeg har et superblødt punkt for gadens farverige kunst, hvis den er vellavet. Og jeg går med stor fornøjelse på (foto)jagt efter graffitien, hvor jeg end er i verden.

Argentinas hovedstad Buenos Aires er en by, som i den grad tilfredsstiller min street art-jagt og -glæde. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg kun har set en brøkdel af millionbyens værker endnu. Men jeg kan lide, hvad jeg har set. Me gusta, som de siger på de kanter 😉

Et af de kvarterer i Buenos Aires, hvor koncentrationen af graffiti er høj, er Palermo. Du går ikke langt, fra du har spottet det ene værk, og til du ser det næste. Hæng på, så viser jeg dig her noget af det, jeg har set på mine ture gennem kvarteret.

Langt det mest af den graffiti, du ser i Palermo, har en superhøj kvalitet. Faktisk er mange af gadekunstnerne så talentfulde, at butikker og restauranter hyrer dem til at lave blikfang på facaden.

Work in progress … hos en frisørsalon

Og folk betaler også graffitikunstnerne for at få dekoreret deres huse. Sådan helt og aldeles.

Da jeg var i Buenos Aires i januar i år, opdagede jeg, at graffitiværker kan ændre sig fra år til år … når nogen pludselig får lyst til at digte med på dem. Her er Che Guevaras vægportræt – der er 13 måneder mellem billederne.

Che, december 2016
Che, januar 2018

Nogle gange sniger politik og verdens tilstand sig også indenfor i street art’en …

Og nogle gange er den bare sjov og farverig … eller meget stor.

Tak fordi du tog med på graffititur i Buenos Aires. Håber, du har haft det lige så fornøjeligt med at kigge på, som jeg har haft det med at se mine fotos igennem igen 😉

4 kommentarer til “Street art i Palermo i Buenos Aires”

Det var da en stor fornøjelse, at være med dig på graffiti tur, Bente 🙂 WOW siger jeg bare, sikke en fantasi og det er da nogle vildt kunstfærdige malerier. De er meget smukke og jeg kan godt forstå hvis folk vælger at få malet hele deres hus.

/Annette

Tak for dit besøg og din kommentar, Annette – og bedre sent end aldrig med et svar 😉

Ja, der er virkelig nogle af de graffitikunstnere, som er helt uovertrufne. Og det ser bare så sejt ud, når hele huse bliver malet – dog tror jeg, det ville falde lidt ved siden af, hvis vi fik malet vores lille, danske rækkehus 😀

Svar

Jaaa, street art er sådan et dejligt forfriskende indspark i bybillede – når det altså er lavet pænt! Jeg er helt vildt med den med Frihedsgudinden. Havde helt glemt den!

… Og det er altid godt at digte lidt videre på Che! Det har han nok meget godt af 😉

Du må et smut til Palermo og kigge på Frihedsgudinden og den orange præsident, Rebecca 😀 Og ja, Che har nok meget godt af lidt videredigtning … 😉

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.