Kategorier
Rejseforberedelse Sprog

Udfordret begynderspansk

221116

¡Hola, buenos días! Me llamo Bente y soy de Dinamarca …

Jeg havde længe overvejet at prøve at lære spansk, og her i efteråret kastede jeg mig så ud i projektet. For jeg syntes ikke, at dos cervezas, por favor og lignende var et stort nok ordforråd til 3 ½ uge i Argentina (heller ikke selv om jeg også godt kunne finde ud af at bestille rødvin 😉 ).

Det er blevet til 8 lærerige og fornøjelige torsdage på et lille spanskhold, og jo, noget har jeg lært. Men det skal helst ikke være for kompliceret, når jeg skal ytre mig på spansk. Og jeg er slet ikke sikker på, at jeg vil kunne forstå, hvad los porteños (indbyggerne i Buenos Aires) siger til mig. De taler garanteret ganske hurtigt!

Ambitionen har aldrig været at prøve at lære flydende spansk på 8 undervisningsgange, realitetssans har jeg. Ambitionen har nærmere været at kunne forstå basale ting og læse basal information. Og så siger min erfaring, at det aldrig gør en rejse dårligere, når man gør sig den ulejlighed at lære et par høflighedsfraser på rejselandets sprog, belønningen kan være stor.

Mine nye, spinkle spanskkundskaber fik i øvrigt deres ilddåb for et par uger siden – hjemme i den danske sofa. Min datter, Rebecca, og jeg har planlagt, at vi skal en smuttur til Colonia Del Sacramento i Uruguay. Man kan sejle direkte dertil på 5 kvarter fra Buenos Aires, og den færgetur skulle jeg købe billetter til online. Piece of cake tænkte jeg, da jeg så færgeselskabets spansktalende hjemmeside. Den slår jeg da bare over til engelsk. Men … der var ingen sprogvalgsknap. Slet ingen.

Nu kunne jeg jo have overgivet mig og have bedt Rebecca om at købe færgebilletterne. Hun taler nemlig flydende spansk. Men stædigheden og kampgejsten overmandede mig. Det der skulle jeg nok selv klare. Spansk eller ej. Men hold dog op, hvor jeg svedte og havde mange samtaler med mig selv (og Google Oversæt) undervejs! For både mit Visakort og vores pasnumre var blandet ind i købet, så det skulle gerne ende godt.

Det endte godt! Og stor var min triumf, da jeg kunne downloade vores billetter (som var på både spansk og engelsk!). Men jeg kunne også se hvor lidt spansk, jeg egentlig kan. Det skal jeg nok få nogle skæve oplevelser ud af i Argentina, måske fortæller jeg også om dem her.

¡Hasta luego!

Bonusinfo
Det spanske omvendte udråbstegn “¡” skriver du ved at holde Alt-knappen på tastaturet nede, mens du taster 173 i talområdet (husk, at trykke på Num Lock, inden du starter). Det omvendte spørgsmålstegn er Alt + 168. ¿Vale? 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.